Tuesday, 24 April 2012

τα τσιγαροχαρτα της αιχμαλωσιας

ο θειος μου, ο αδερφος της μαμας μου, πιαστικε αιχμαλωτος το 74 οταν ηταν 19 χρονο, τζαι επηραν τους στην τουρκια για 190 μερες περιπου σε φυλακες τζαι μαντρες.. ειμασταν τυχεροι τζαι εφεραν τον πισω.

φετος, μετα που 40 χρονια περιπου, αποφασισε να εκδοσει το ημερολογιο που εγραφε οταν ηταν στις φυλακες στην τουρκια. εν το ηξερα οτι εγραφε ημερολογιο. ποττε εν το εσυζητησε. τζαι σημερα επιαμε με την μαμα μου στην παρουσια του βιβλιου του θειου μου.. τζαι ηταν ουλλη η οικογενεια τζαμε. οι θειοι μου τζαι οι θειες μου.. τζαι τα ξαδερφια μου, καποια ηρταν που την αμερικη τζαι χαρηκα που τους ειδα αγαπω τους πολλα τζαι θαυμαζω τους. ανοιξε την παρουσιαση ο δημαρχος τζαι μετα που λλιο εφκηκε ο αλλος μου θειος, τζαι ειπε λλια πραματα..πως ηταν να τα ζει τουτα που την μερκα του αδερφου τζαι της οικογενειας.

 ακουα που πισω μου τζαι διπλα μου τους ανθρωπους να αναπνεουν βαρετα, καπιοι πιο πισω εκλεαν με αναφιλητα, τζαι καπιοι εσφιγγουνταν...ενας που τζινους ημουν εγω__

η οικογενεια της μαμας μου εν πολλα δεμενη. υποστηριζουν ο ενας τον αλλο, ουλλα τα αδερφια μαζι, τζαι θυμουμαι παντα ο παππους τζαι η γιαγια.. οτι αποφαση τζαι να επερναν τα μωρα τους, εκαμναν τα αδυνατα δυνατα, για να τους βοηθησουν να πετυχουν. πουλησαν ουλλη την περιουσια τους για να σπουδασουν, ουλλοι στο εξωτερικο, δυσκολες δουλιες. ο παππους μου ηταν ενας απλος μπακαλλης τζαι εκαταφερε τζαι εσπουδασε τζαι τους 6. η γιαγια.. ειμαστε 18 εγγονια.. ειμαι η μονη που επιασα τα ματια της. η γιαγια μου... η γιαγια μου ως τζαι την τελευταια της μερα, ειχε μας σπιτι της τζαι ταιζεν μας τζαι ανυσηχουσε που πιενναμε με το λεωφοριο στο δημοτικο. τζαι θυμουμαι..
θυμουμαι εδιαν μας παντα σιοκολατες, παντα, τζαι ο παππους εθυμωνε οτι ηταν να χαλασουν τα δοντια μας τζαι οτι εννεν καλα. τζαι μετα που η γιαγια_ θυμουμαι τον παππου να μας δια μετα τζαι τζινος.. να αννοιει το ιδιο ερμαρι.. τζαι μετα. μετα εσκεφτηκα ποσο περηφανοι ηταν ναταν αν εκαθουνταν τζαμε μαζι μας.. να εθαυμαζαν τα παιδκια τους τζαι τα εγγονια τους τζαι τα δισεγγονα τους, που επιβιωσαν που τουντη τη δοκιμασια, που τουτο το βασανο, τζαι εφκικαν καλα τζαι προχωρουν ομορφα στη ζωη τους..
τζαι μετα εσκεφτηκα ποσο ομορφο συναισθημα, γαληνιο, να ανηκεις καπου τζαι να ξερεις οτι οταν ππεσεις εννα σε υποστηριξουν εστω τζαι αν δεν συμφωνουν με τον τροπο που εππεσες..

ηρταμε σπιτι. στο δρομο για το σπιτι αρκεψε η μαμα μου τζαι η φιλη της να με δασκαλευκουν. σαννα τζαι εν εζησαμε τζινες τες δκιο ωρες μαζι. σαννα τζαι ειμαι ενας ξενος, απλα ενας επισκεπτης.  ενιωσα οτι εν με ξερουν, τζαι οτι εν θελουν καν να με μαθουν. εν ζητω τιποτε παραπανω, οσο μεγαλωνω ανακαλυψα τι εν τζινο που μου λιφκετε τζαι αναζητω. αναγνωρηση. αναγνωρηση οτι ειμαι ετσι τζαι οι αλλιως. αναγνωριση οτι ρε φιλε, η κορη μου εν     μαγκουι τζαι επαναστατρια τζαι αρτιστας τζαι τζαι τζαι, τζαι εν η κορη μου. τζαι αγαπω την επειδη εν ετσι. τζαι εν με πειραζει αν δεν με ακουει τζαι εν ακολουθει τζινο που ακολουθω εγω. αγαπω την επειδη εχει δικη της αποψη τζαι εννα ψαξει να εβρει μονη της τζινο που της τερκαζει. σκατα.

ενας φιλος μου ειπε μου οτι ειμαι αδικη..

ο θειος μου επερασε μια καταγραμμα αιχμαλωσια σε στρατοπεδα, τζαι βασανιστιρια.. μαζι του  εβασανιστικε τζαι η οικογενεια του, η κοπελα του που εν τωρα γυναικα του..

ο καθενας περνα τη δικη του αιχμαλωσια. αξιος εν τζινος που εννα επιβιωσει τζαι ακομα πιο αξιαιπενοι τζαι τυχεροι εν τζινοι που ενναν διπλα του τζινου τζαι να τον κρατουν που το χερι τζαι να του πουν, ξερεις τι; εθκεβασα το βιβλιο σου, ακουσα τον πονο σου, τζινα που εζησες, εζησα τα μαζι σου..


τεσπα. μακαρι ο θειος μου να εβρει λυτρωση μεσα που το βιβλιο του, τζαι μακαρι ουλλοι μας, ο καθενας που περνα τη δικη του δοκιμασια, να φανει δυνατος τζαι θαραλλεος τζαι να εβρει τη λυτρωση. μακαρι τουτος ο τοπος να γιανει καποτε, τζαι μακαρι..μακαρι.. να μαθουμε που την ιστορια, για να μεν την ξαναζησουμε..
1 comment:

  1. Σνοουφλεηκς013, να βαδίσεις τον δικό σου τον δρομο, hell να ΚΆΜΕΙΣ τον δικό σου τον δρόμο, τζε να μεν ακούεις κανενού, τζε να είσαι δυνατή να υποστιρήζεις τον δρόμο που ακολουθείς τζε έυχουμε σου να τα καταφέρεις. Λατρέυω την μουσική που έβαλες... Τζε το μπλόγκ σου εγίνικε πολλά ομορφο τωρα ρε.. έτο που ξερέις πως να το κάμεις όμορφο ;) *wink*

    ReplyDelete