Monday 22 April 2013

Τρίτη 21 Ιουνίου 1983

Αγαπημένοι μας Θ (η θεια μου)  - Π ( ο θειος μου) και μωρά,
γειά σας.  εύχομαι το γράμμα μου να σας βρεί καλά, όπως είμαστε κι εμείς.
Πήραμε το γράμμα σου, Θ, και χαρήκαμε για τα νέα σας. Φαντάζομαι πόσο πολυ θα αγωνιάτε για το ταξίδι στην Κύπρο και πόσες πολλές φασαρίες θα έχεις Θ.  Μακάρι να μπορούσαμε να πηγαίναμε κι εμείς!

Εδώ και μια βδομάδα έχω βρεί και εγώ τακτική δουλειά, όπως σας είπα και στο τηλέφωνο. Προσέχω 3 παιδιά ηλικίας 11, 9, 8 χρονών, 4 φορές την εβδομάδα από τις 13.00-17.00 το απόγευμα. Έτσι πέρνω κι εγώ λίγα λεφτά και περνούν και οι ώρες μου ευχάριστα - δεν είμαι συνέχεια κλεισμένη στο σπίτι.  Στο σπίτι των παιδιών που προσέχω, υπάρχει και πισίνα, έτσι κάμνω και τα μπάνια μου.  Άλλωστε, το κολύμπι είναι καλή άσκηση για μενα.

Οι γονείς των παιδιών είναι πολυ φιλικοί μαζί μου και τα παιδια με αγαπούν και δεν μου δημιουργούν προβλήματα.  Ο μισθός μου είναι 60 δολλάρια τη βδομάδα, δηλαδή, $240 τον μήνα.  Έστω και αυτά, κάτι είναι.  Περνούμεν πιο άνετα.  (ανετα μαμα μου με 240 δολαρια. αχ μανουλα μου καλη)

Η περασμένη βδομάδα ήταν βδομάδα διακοπών για τον Λ.  Χθές άρχισαν τα μαθήματα για το καλοκαίρι κι ο Λ (ο φαδερ) έχει αρχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές.  (μασιαλλα ο φαδερ μεταπτυχιακες σπουδες το 80!) Θα δουλεύει και πάλι στο πανεπιστήμιο και θα παρακολουθεί και μαθήματα.  Έχει πάρει το πτυχίο του την προπερασμένη βδομάδα, κατα τη διάρκεια της τελετής που έγινε στο πανεπιστήμιο είχαμε βγάλει και φωτογραφίες αλλα δυστυχώς το φίλμ έκρουσεν.  (χαχα δαμε εφιρτηκα.)

Χτές πήγα στο γιατρό μου, όπως κάθε μήνα και όλα είνα εντάξει.  Το μόνο που χρειάζομαι είναι σίδηρο γιατί είναι ακόμη χαμηλή η αιμοσφαιρίνη μου.  Μου έδωσε κι άλλου είδους χάπια, ελπίζω να ψηλώσει η αιμοσφαιρίνη μου. (τζαι δαμε αρκεψα να σκεφτουμε, γιατι καθε μηνα ρε μανα; τελικα ηρτεν η απαντηση) 

Το μωρό άρχισε να δίνει σημεία ζωής, μιας κι έχω αρχίσει να το αισθάνομαι.  Επίσης ο γιατρός το άκουσε με το ακουστικό του.  (φανταστου. με το ακουστικο. οι ουλτρασαουντ τζαι τωρα εχει τζαι ενα 3D νομιζω πραμα)

Χτές πήγαμε στο σπίτι των Ρώσων για dinner.  Θα φύγει αύριο ο Γιώργος, ο άλλος ο κυπραίος που είναι μαζί μας, κι έτσι για να τον αποχαιρετήσουν μας κάλεσαν για dinner. Ο Γιώργος θα πάει στη Νέα Υορκη για το καλοκαίρι, για να δουλέψει σε ελληνικό εστιατόριο.  Οι γονείς του αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα έτσι θα πάει να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα.  Ο Γιώργος ήταν η συντροφιά μας, τώρα που φεύγει θα μείνουμε τελείως μόνοι.  Δεν υπάρχουν άλλοι κυπραίοι εδώ που είμαστε.  ( τζαι μολις εγεννηθηκε η αρφη μου εβαφτισεν την τζαι εισαστε παρεες ως τωρα)

Μας τηλεφώνησεν ο Κ μας την Κυριακή (ο θείος που ήταν αιχμάλωτος, επαντρέφτηκε την κορού που είχε οταν επιασαν τον στα 18)  και μάθαμε κι εμείς τα ευχάριστα νέα για τον γιον. ( τζαι μασιαλλα εκαμεν 3!)  Εκατάφερεν τα η Χ. Είναι η δική μου σειρά τωρά.  Εγώ πάντως έχω μια προαίσθηση ότι θα κάμω κόρη.  Τώρα να δουμε!  ( εκαμες τελικα κορη. 3 στη σειρα. ο γιοκκας ηρτεν τελευταιος τζαι εσπασεν μας τζαι εκρουσεν μας ρε μαμα με τζιντες φοτογραφιες του πας το φατσοβιβλιο με την καθε μιτσια ξιππασμενη) 

Πιθανόν σε δυο βδομάδες να παντρευτούμε.  Δεν είναι ακόμα σίγουρο γιατί μόνο απο τηλέφωνο έχουμε μιλήσει με τον Ιερέα.  Ο Λ θέλει να παντρευτούμε στην Κύπρο, έτσι ακομα το κουβεντιάζουμε το θέμα.  Εγώ πάντως, προτιμώ να παντρευτούμε να ξενοιάζουμε.  (επαντρεφτηκατε που ησουν 9 μηνων εγκυος εισιες μιαν τζιλλιαν τοση ρε μαμμα τζαι εκλεες επειδη ησασταν μονοι σας τζιπανω. εχουμε την φωτογραφια μες το καθιστικο. εχεις χαζιν)

Ο καιρός μας είναι πολυ καλός, η θερμοκρασία όμως είναι πολύ ψηλή και η ζέστη είναι σκέτο μαρτύριο για μένα.  Ευτιχώς στο διαμέρισμα έχουμεν 'air condition' έτσι έχουμε δροσιά στο σπίτι.  Έξω όμως είναι ανυπόφορη η ζέστη.

'Ωστε θα βαφτίσετε που θα πάτε στην Κύπρο;  Θα λειπουμεν μόνο εμείς δηλαδή.  Πώς πάνε τα μαθήματα οδήγησης Θ, θα ήταν καλά να ήξερες να οδηγάς, θα βοηθούσες τον Π στο οδήγημα τώρα που θα πάτε στην Κύπρο.  Πάντως θα κουραστεί πολύ ο Π αλλά θα κάμνετε και σταθμούς, θα δείτε πολλές χώρες, πολλούς τόπους είναι πολύ ωραία ειλικρινά σας ζηλεύω.  Εύχομαι ο J ( o cusin) να γίνει τελείως καλά, να μη του ξαναβγάλουν αίμα.  Θα επήρεν που λλόου μου φαίνεται που δεν αντέχω να μου βγάζουν αίμα.  Φοβούμαι πολύ τους γιατρούς και τα νοσοκομεία κι άρχισα απο τώρα να φοβάμαι τη γέννα.  Μακάρι να περάσει εύκολα! ( ο παπας εγινικε χημικος τζαι εν φοασε τοσο πολλα τες βελονες τωρα εν ελαφρυ το σιεριν του, οσο αφορα τα νοσοκομεια.. επιαμε σε καμποσα.. μακαρι να μεν επιεναμε αλλα εμαθες τα τωρα. τζαι μασιαλλα σου 4 γεννες τζαι η τελευταια κεσσαρικη, ου εισαι τσιακκος! η αιμοσφαιρινη σου κομα εν εσασε ομως. τζαι εδωκες μου την τζαι μενα την ευλοημενην χαμηλη ρε μαμα) 

Εδώ όμως σας αφήνω γιατί είναι μεσημέρι και θα πρέπει να ετοιμαστώ να πάω δουλειά.  Σας εύχομαστε "Καλό Καλοκαίρι" χαρούμενες κι ευχάριστες διακοπές στην Κύπρο.  Προσέχετε να μην σας κάψει ο Κυπριακός ήλιος.  Δώστε πολλά φιλιά στα μωρά και χαιρετισμους και στους συγγενείς μας.

Γειά σας λοιπόν,
Με όλη μας την αγαπη
Λ - Π (μαδερ)

5 comments:

  1. Ενιξερω τι να πω. Εν πολλα περιεργα τα συναισθήματα οταν θκιεβαζεις τουτα εκ τον υστέρον. Καμνω το τζαι εγω καθε τοσο.....

    ReplyDelete
  2. Συνήθως βαρκούμαι να θκιαβάζω μεγάλα ποστ αλλά τούντο γράμμα ενεκάτωσεν πολλά συναισθήματα μαζί..

    Καλά να περνάς:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ που το δκεβασες καλό ουλλο :D

      Delete
  3. Πού το ξέθαψες τούτον κορούδα μου?

    ReplyDelete