Wednesday 14 August 2013

Γκαντεμια

καλησπερα..


εν ξερω πως η απο που να ξεκινησω..

ποττε ως τωρα εν πιστευκα στη γκαντεμια τζαι στο ματι τζαι στα τριτη και 13..
τωρα ισως αρκεψω..

ξεκινουμε τη τριτη με τον μαγειρα για λεμεσο. ακομα εν επιασα τα πραματα μου που τη ρωμη τζαι επρεπε να παω να τα πιασω..

παμε..

φτανουμε.. μολις εφτασαμε ανεβαινει η θερμοκρασια του αυτοκινητου τζαι καμνει ενα πφτττττ τζαι φτιννει νερα. κατεβενουμε λαλουμε εν το ραδιατερ. αστο να ηρεμισει τζαι αυριο κανονιζουμε το.
εγελουσαμε με τον μαγειρα, ατε να το ζησουμε τζαι τουτο εννεν τιποτε.

τεταρτη 14 αυγουστου, 8 χρνια ηδη που το δυστυχιμα του ηλιος, ξυπνουμε χαμογελαστοι τζαι παμε θαλασσουα..
ως τες 21:00 επρεπε εγω να ειμαι δουλεια - εχω προβλημα.. εν μπορω να μεν δουλεφκω. εκλεισα παλε με το μπαρακι υποτιθετε.. τωρα να σου πω..
γυρω στις 18:00 παμε να ξεκινησουμε, λαλουμε εννα βαλουμε νερο τζαι εννα παμε.. μην τα πολυλογω.. ως τες 19:30 ηρτε το ριμουλκο τζαι επιασε το αυτοκινητο του μαγειρα γατι εσπασε..
ηταν αγχωμενος τζαι οταν εγυρισε πισω να με δει εχαμογελασα του τζαι λαλω του: "εν πειραζει. ακομα μια εμπειρια. εννεν τιποτε. θα μας βρεις εκει που δεν φανταζεται κανεις αφου.."

20:00 ημασταν στον αυτοκινητοδρομο μολις ξεκινησαμε με τον φιλο του μαγειρα τον Χοσε. 120 χιλιομετρα, δεξια λωριδα, εξω που το μαρι. ΜΠΑΜ. τρεμει το αυτοκινητο ισια που εν εδωκαμε πας το κιγκληδωμα στα δεξια μας.. αποτομα φρενα πιανουμε λωριδα κυνδινου (πως ονομαζεται) σκασμενο λαστιχο, ασιημα ομως. μαντις τζαι εφαεν το λιονταρι ασπουμε.. στο μεταξυ που την πρωτη φαση η ωρα 18:00 πιαννω τηλεφωνο την μαστορισσα μου λαλω της, ετσι τζαι ετσι μπορειτε χωρις εμενα; απαντηση: ΟΙ.

οκ;

σκαει το λαστιχο, μαχουμαστε να το φτιαξουμε. πιαννω την τηλεφωνο.. εν σου λαλω ψεματα,. ουτε γω το πιστεφκω.. εσπασε το λαστιχο...
"οτι ωρα τζαι νανε ελα δουλεια."

ηθελα να κλαιω ασπουμε εγω τζινη τη φαση.. εν γινεται να γινονται δκιο κακα μεσα σε διαστημα λιων ωρων τζαι εσυ να εισαι απαθης. εν τζαι προσπαθω να αποφυγω τη δουλεια. αφου παλε δουλεφκω σαν τον σσιηλλο.
αλλα ασπουμε δε.
εξαναγινηκε ποττε κατι ετσι;
αληθκεια..
ακομα εν το πιστευκω..


βαλλουμε σιγα σιγα τη ρισερβα τζαι παμε. ουτε 3-4 δευτερολεπτα αναβοσβηννουν ουλλα τα φωτα του ΦΙΑΤ τζαινουρκο ασπουμε τζαι λαλει ΑΒΣ τζαι κατι αλλα πραματα. ηταν τα φρενα.
εν εδουλεφκαν./
που τα 120 χιλιομετρα να βρεθεις αυτοματα στο μηδεν ε κρουζουν εννε./.
καλα που εν επιαμε τζαι εμπηχτηκαμε΄./

λαλω τους οκ
εν κοντα η εξοδος για ζυγι. παμε που το ζυγι λαρνακα να μεν ειμαστε χαηγουεη αφου εν εχουμε φρενα..
ακουες το αυτοκινητο τζαι εκαμνε μπρρρμμμμμμμ
φτανουμε σε μια πετρολινα..
σταματουμε΄.
μαχουντε στα λαστιχα τα αγορια τζαι εγω δκεβαζω το εγχειριδο. βρισκω emergency ABS τζαι λαλει οτι ετσι τζαι ετσι φρενα πρεπει να πιενεις χαμηλη ταχυτητα να μεν τα πατας μπλα μπλα..
πιαννω την τηλεφωνο τη μαστορισσα..
"εχουμε προβλημα με τα φρενα. εννα ερτουμε που το ζυγι."
"οκ δηλαδη σε 45 λεπτα;"
"μαλλον μια ωρα. εν με 30 που εννα πιεννουμε"
"ΤΙ:;;;;"
"εσυ που εισαι; "
"σε μια πισινα.""

ασπουμε//. εννεν καν δικη μου επιχηρηση τζαι εγω προσπαθω για να ανεβει το μαχαζι τζαι εσεις τιποτε. χιονιφαδα φερε κοσμο, χιονονιφαδα να καμεις τουτο το ντηζαην για το μαχαζι το αλλο μπλα νπλα...


επερασε τοσος κοσμος που τζινη τη πεζινα τζαι κανενας εν εκατεβηκε να μας βοηθησει..
καθουμε πας σε ενα περβαζι τζαι θωρω πισω μου μια ροθκια. λαλω σικκημε αφου  εχει μματι να πιαμε κανενα ροδι να το βαλουμε μες το αυτοκινητο περκι γινει τιποτε..

ο μαγειρας μου επροσπαθουσε να με καμει να χαλαρωσω τζαι να το δουμε αλλιως..
μετα οταν εμπηκαμε στο αυτοκινητο λαλει μου, βαλε τη ζωνη σου τζαι κατσε καλα..

ευτιχως εφτασαμε οκ.
η ωρα 22:15. μπενω μες το αυτοκινητο μου τζαι παω δουλεια.

κανενα ενδιαφερον. αν ειμαι οκ. τιποτε.
θωρω κατι φατσες τζαι ξυνηζω.
ερκετε ενας τζαι λαλει μου
α μα επασσινες

εχμμμ οκ;


ινταλος τζαι επασινες λαλει μου
ε τρωω λαλω του.
α οκ.


τελειωνει η βαρδια μου παω να φιω.. φιρνετε μου μια πελατισσα. ο μαστρος ο πουττος επιε τζαι εχωστηκε εγω εβουρουσα πανω κατω να της καμω πρωτες βοηθειες..

καταφερνω τζαι φεφκω.. παω περιπτερο να πιασω τσιγαρα περκι καλμαρω..
παω να μπω πισω στο αυτοκινητο μου..
εν ξεκινα..


εκαταφερα τζαι ηρτα σπιτι..


θελω να κλαιω..
εκουραστηκα..
φυσικα η μαστορισσα μου αποδειξε μου οτι εν την κοφτει τζαι οτι ειμαι απλα λεφτα. φυσικα τζαι εκλεφκαν μου τα τιπς μου τζαι φυσικα δεν επληρωθηκα..
τζαι τι στο δκιαλο καμνω 3 εφτομαες μου εμειναν ασπουμε.. χεστα λεφτα ρε χιονονιφαδα.
εν αξιζουν..

θελω να δω τζαι τους φιλους μου..
αν μπορω ακομα να τους πω ετσι./

ενας φιλος μου ειχε μια θλιψη..
τζαι υποτιθετε ειμαστε παρεα εν επρεπε να παμε ουλλοι μαζι να τον υποστηριξουμε;
τελικα επιαν 2 ατομα.. εν ξερω αν επιαν παραπανω τζαι απλα εμενα ειπαν μου επιαν 2 ατομα...
τζαι ασπουμε, ηντα φιλη ειμαι αν δεν ημουν τζαμε εννε;

θελω απλα να κλαιω..
θελω να τα σασω τα πραματα με τους φιλους μου. εν η οικογενεια μου ασπουμε. ποθθεν ξεκινας να σαζεις ομως; τρωει με παρα πολλα.. τζαι χαλουν ουλλα γυρω μου..
τζιντο φοιτιτικο δανειο μαχουμε μαχουμε, πιαννω τηλεφωνα στελλω γραματα μπλα μπλα.. τιποτε εν προχωρα.. τζαι αν δεν το πιαω το δανειο; εν θα παω να σπουδασω; εννα πεθανω αν μεινω αλλο δαμεσα..
μες τουτο το σπιτι..

τη δευτερα ειπα του μαγειρα που εφα ξυλο ωσπου να τρεχουν τα γεματα μου..που ημουν 13
εχω σημαθκεια ακομα πανω στο σιερι μου..
ειχε ενα καδρο μες το δωματιο μου τζαι οπως ηταν τζαμε επιασε το τζαι αρκεψε τζαι εδιαν μου με το καδρο.. εσπασαν τα γιαλια ουλλα πανω μου τζαι ετρεχαν τα γεματα στο πατωμα τζαι στους τοιχους..
τζαι εκαμνα την ανταρτισσα παλε. "εν πονω δωσμου τζαλλες."

εβαρεθηκα τουτη την αδικια.. να σιζεσε τζαι να μεν γινετε τιποτε..
θελω να σπουδασω. τζαι οσα πραματα εδουλεψα να μου φερουν ανταμοιβη. οι λεφτα. αλλα ανυπομονω να ερτει η φαση που εν θα χρειαζουμε τους γονεις μου πιον τζαι εννα εχω το σπιτι μου καπου σε μια χωρα σε μια πολη τζαι εννα φροντιζω τον εαυτο μου τζαι εν θα χαλιουμε για κανενα τζαι εν θα βασιζουμε πανω σε κανενα ττοπουζοκυπρεο μαστρο..

τι εκαμα λαθος; τι καμνω λαθος;
με τους φιλους μου;
γιατι τους αλλους να τους ερκουνται ουλλα ετοιμα;
τζαι εν θελω λυπηση. γαμω το εν θελω.


εν ξερω εν γιριλλα μερα.. εν μπορω να τζιμηθω..

θελω πολλα ασπουμε να πω της μαμας μου ΟΥΛΛΑ που γινισκουντε μες τη ζωη μου. πως να της τα πω ομως τζαι να καταλαβει; πως να της τα πω τζαι να μεν με δωκει μεσα ασπουμε να μεν με σιρει μες το δρομο; η απλα να με καταλαβει! να συμπονεσει., να μου πει επερασα τζαι εγω κατι παρομοιο. ξερω γω;
ζουν αλλου. αλλο κοσμο..
σαννα τζαι ειμαι εξωγηινος εγω..
η αρφαες μου ποττε μα ποττε εν εδουλεψαν. ο αρφος μου αλανι μια χαρα. εγω εχει που τα 12 λιω μες τα εστιατορια τζαι τα μπαρακια τζαι τες δουλειες να υπηρετω.. τζαι ενα ειμαι περιφανη/ος για σενα εν ακουω. μονο.. ¨"ε αφου ουλλα παρετας τα"

παπας: "το ακκομοντατιον στην αγγλια να το πληρωσουμε σε πολλες δοσεις αμπα τζαι εν σου αρεσει παλε τζαι αποφασισεις να φιεις"

θεκκιου ρε ασπουμε..
εν επληγωθηκα αρκετα, δωσμου τζαλλο φαρματζι.
πιστεψε σε μενα μια φορα!


τεσπα..
ουλλα εννα μου φκουν στη φορα..
μεγαλο ποστ.

οταν γινω μαμα, εννα ειμαι η καλλητερη τους φιλη. μα η καλλητερη. οι επειδη θελω να χουμιζουμε οπως καμνουν τωρα οι κυπρεες, εγω ειμαι η καλλητερη φιλη της κορης μου τζαι παμε εξω κλαμπ τζαι μπλα μπλα.. οι. θελω ναν χαρουμενη τζαι αναλαφρη η κορη μου επειδη εννα νιωθει οτι μπορει να μου τα πει ουλλα..



θελω να ζωγραφισω. να μπορω να ζωγραφισω ξανα..
επερασε ενας χρονος που τη τελευται φορα που ζωγραφισα..


αααα
σκασε χιονονιφαδα.


αυτα.

καληνυχτα τζαι καλημερα.. 

5 comments:

  1. Δεν σε γνωρίζω. Κάποια πράγματα που εγραψες ομως με αγγιζουν παραπάνω απ' οτι θα μπορουσα να σου εξηγησω.
    Παλεψε για την οικονομικη σου ανεξαρτησια. Οταν θα εισαι εσύ το μονο ατομο που θα παιρνεις αποφασεις για τη ζωη σου τοτε θα αρχίσουν τα καλά.
    Είναι το πρωτο σκαλοπατι για τη ζωή που θες να κανεις.
    Στο κομμάτι της μητροτητας χαμογελασα πλατιά.

    ReplyDelete
  2. Λυπάμαι που ακούω ότι έχεις αυτή τη σχέση με τους γονείς σου. Ξέρουν οι δικοί σου πως νιώθεις; Κάμε μια προσπάθεια με τη μάμα σου τουλάχιστον. Όπως το περιγράφεις είναι σαν να είσαι ξένη μέσα στο σπίτι σου.

    Ελπίζω να αποκτήσεις την ανεξαρτησία σου τζαι να ζήσεις τη ζωή σου όπως θέλεις. Μακάρι να παν όλα καλά με το δάνειο.

    ReplyDelete
  3. Πιάσε χαρτί ή καμβά, κραγιόνια ή μπογιές και ξεκινά. Τετριμμένο αλλά νομίζω ταιριάζει... Life is what you make of it

    ReplyDelete
  4. ελειπα.τωρα το δκιαβασα.γραψε μου αν θελεις οτιδηποτε.τζιαι οι εν εισε ουτε εξωγιηνος ουτε αχρηστη.τζιαι να μεν ξαναφησεις κανεναν να σου τζισει.πε μου τι θελουν για το δανειο τζιαι αν μπορω να καμω κατι.οι αναποδκιες τζιαι τα απροοπτα εν μες την ζωη.μεν τα αφηνεις να σε περνουν πουκατω.τζιαι αρκεψε να ζωγραφιζεις.ατε τζιαι εννα καμουμε εκθεση.καμνε πως βιαζεσε!ατε να δω!

    ReplyDelete
  5. Αν και δεν σε ξερω προσωπικα, εκάμαν με να σκεφτώ πάρα πολλά τα πράματα που έγραψες.. Νιώθω ένα σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία με εμένα και δουλεύκουν ή εδουλεύκαν οταν ηταν μωρά. Γιατί λέει μου πως οχι μονο ξέρουν πόσο δύσκολο φκένουν τα λεφτά αλλά μαθαίνουν να εκτιμούν και ξέρουν πως στην ζωή μας κανένας εν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτε και ότι πραγματικά αξίζει θέλει κόπο. Να ξέρεις ότι γίνεται έχει κάποιο σκοπό και μάλλον ο σκοπός ένει να σε ωριμάσει και να σε κάμει εσωτερικά πιο δυνατη :) Καλές επιτυχίες στην Αγγλία :)

    ReplyDelete